www.meuse.fr

Het beeldschone departement Meuse met haar historische bestemmingen, lokale geschiedenis en cultuur. Een groot aantal herdenkingsplaatsen en gedenktekens van de Eerste Wereldoorlog bevinden zich in de Meuse. Je vindt het allemaal op www.meuse.fr

De bekende Slag van Verdun, één van de grootste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog waar gevochten werd. Elk jaar komen er duizenden bezoekers genieten van de Battlefield Tours van de Eerste Wereldoorlog in de Meuse.

De Middeleeuwen maken ook deel uit van de geschiedenis van de Meuse. De bekende Jeanne d’Arc is hier geboren, in het dorp Domrémy, van waaruit haar beroemde reis ook begint.

Een rondleiding in de Citadel van Montmédy en de prachtige versterkte kerken die sinds de Middeleeuwen bewaard zijn gebleven in de Meuse.

Liefhebbers van archeologie zullen genieten van een bezoek aan musea en shows in Nasium, een Gallo-Romeinse plaats dat (die) dateert uit de derde eeuw voor Christus.

Wie geïnteresseerd is in kunst zal zich meer dan goed vermaken in Bar-le-Duc en andere grote steden van de Meuse: renaissance, architectuur en de Art Nouveau Stijl.

Kijk voor een uitgebreid scala aan mogelijkheden qua toerisme en cultuur op www.meuse.fr