Ridderkasteel Montcornet en Ardenne, een bezoek waard

Het kasteel van Montcornet is een middeleeuws fort, gebouwd tussen de elfde en de twaalfde eeuw in het noordelijke deel van de Franse Ardennen.
Het kasteel is gelegen op een uitstekende rotspartij, genaamde Mont-Cornu, die de vallei van de Sormone rivier domineert.
De Sormone mondt uit in de Maas. Deze vooruitstekende rotsformatie is waarschijnlijk sinds de prehistorie bewoond geweest.

De in de vijftiende eeuw aangebrachte veranderingen in de verdedigingswerken van het fort zijn erg goed bewaard gebleven en uniek als het gaat om middeleeuwse militaire architectuur en artillerie.
Je kunt in het kasteel de onderaardse gangen volgen en de schietgaten bewonderen. Je kunt er ook andere overblijfselen van het dagelijks leven op het kasteel bezichtigen. Er is een museum met tal van voorwerpen van uiteenlopende aard van spelden tot kanonnen, dat ter plekke is gevonden.
Je kunt er genieten van een schitterend uitzicht vanwege de strategische ligging en een wandeling om het kasteel heen maken van twintig minuten.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar!
Ontdek hoe het leven in de middeleeuwen was terwijl je rondloopt in een echt kasteel uit die tijd.
De speurtocht volgt dezelfde route als de gids van de ouders en is daarom ideaal voor een middagje uit met het hele gezin.
Kom vooral verkleed als ridder of prinses!

Openingstijden
Van april tot november: zaterdag en zondag van 14.00-18.00 uur

In juli en Augustus: iedere dag behalve maandag van 14.00-18.00 uur

Tarieven
Volwassenen: 4€
Jongeren (vanaf 10 jaar): 2€
Groepstarief (+ 10 personen): Volwassenen: 3€ p/p, Jongeren en schoolklassen: 1,5€ p/p

Speurtocht (in het Nederlands) voor kinderen van 7-12 jaar: 1€

Meer informatie http://chateaudemontcornet.fr/